Мережа закладів Casa Burrito - високі стандарти якостії

Ми додаємо спеції в усі страви страви які готуємо. Але, чи замислюєтьсь ви, що прянощі не тільки покращуують смакові властивості їжі, але і приносять певну користь здоров'ю.

Прянощі і спеції

 

Факти та прянощі про спеції

  1. Гвоздика - це засушені бутони гвоздичного дерева, багаті маслом. Гвоздичне олія містить жирні кислоти Омега-3, має антисептичні властивості і покращує травлення.
  2. Сушений і свіжий імбир відрізняються один від одного за смаком і ароматом. По суті - це зовсім різні прянощі. Сушений вживається в основному в кондитерській промисловості для додання аромату, а свіжий - в салатах, гарячих стравах і навіть для приготування чаю. Настій імбиру допомагає при нудоті - причому навіть при токсикозі вагітних. Активні речовини імбиру допомагають зупинити наступаючу застуду. Вони також мають протимікробну і протизапальну дію.
  3. Імбир, часник і інша гостра їжа сприяють схудненню. Біологічно активні речовини, які містяться в них, після прийому їжі підсилюють обіг речовин в організмі. Вони заставляють організм виділяти тепло і, відповідно, спалювати додаткову кількісьть калорій. Згадайте, як після наперченной їжі стає жарко - це і є ефект прянощів. Правда, дійсно багато таким чином не скинеш, і до того ж прянощі з яскраво вираженим смаком додатково збуджують апетит. Тому підходить такий метод тільки людям із здоровими органами шлунково-кишкового тракту або власникам залізної сили волі, яку надійніше вжити на похід у спортзал.
  4. Гостра і пряна їжа викликає виділення ендорфінів за рахунок подразнення нервових закінчень. Гормони виділяються як болезаспокійливий для обпаленого язика, але діють на весь організм.
  5. Капсаїцин - неймовірно пекуча речовина в червоному перці. Його родичі - пиперин з чорного перцю, аліцин в цибулі і часнику. Ці речовини у рослинах з'явилися для відлякування травоїдних. Дані речовини здатні позбавити апетиту не тільки корову, а і знищувати шкідливі мікроорганізми, що мешкають в порожнині рота і носоглотці.
  6. Кмин і кріп мають не тільки яскраво виражений аромат, але й містять речовини, які допомагають організму боротися з кашлем і стимулюють вироблення грудного молока.
  7. Розмарин, чебрець, шавлія, орегано (материнка) та інші ароматичні трави традиційної середземноморської кухні містять сильні антиоксиданти. Вони борються з гетероциклічними амінами - канцерогенами, які з'являються в продуктах в процесі смаження.
  8. Лавровий лист - не тільки звичайна приправа для приготування їжі. Його використовують як сировину для виробництва камфорної олії. Ці олії ніжно діють на травний тракт, тому лавровий лист дозволяється додавати у страви, навіть якщо прописана дієта для лікування гастриту або захворювань кишечника.
  9. Базилік буває двох кольорів. І темно-фіолетові гострі листя, і трохи округлі зелені листочки - це все він. У свіжому базиліці багато вітаміну А, є залізо, магній, калій, кальцій і вітамін С. А ще він, як часник, здатний замінити у страві надлишки солі.
  10. Свіжа і сушена м'ята - не тільки ароматна добавка до чаю або домашньому лимонаду, засіб від нудоти і головного болю, але і відмінна приправа до м'яса, риби і навіть овочевим салатам.
  11. Листя звичайної петрушки виводить надлишки рідини з організму і покращує процеси травлення. Петрушка цілком може бути не тільки приправою, але й служити одним з основних інгредієнтів.
  12. Аніс і бадьян містять ефірні олії, які стимулюють рух кишечника і допомагають боротися з хронічним запором. Завдяки ефірним оліям воки мають специфічний смак, який легко впізнати.
  13. При проблемах із серцево-судинною системою заборонені будь-які види перцю і його гострі родичі, але їх можна замінити часником, хроном або цибулею.
  14. При шлунковій виразці заборонено споживати гостре й солоне, можна надати стравам пряний відтінок без шкоди для здоров'я допоможуть м'ята перцева, кмин, фенхель, чебрець і шавлія.
  15. Гвоздика і кориця містять різноманітні феноли - природні антиоксиданти, що захищають організм від запалення і навіть здатні боротися з розвитком діабету.

Як вибирати прянощі?

Трави і коріння бувають хороші і в свіжому, і в засушеному вигляді. Останній варіант передбачає, що пряність зберегла і колір, і аромат. Готових сумішей краще уникати, або уважно читати склад на пачці - в них часто додають підсилювачі смаку і велику кількість солі. Якщо ж ти купляти свіжі трави, потрібно брати їх потроху, щоб не зів'яли завчасно.

  • Чому Casa Burrito?

    Продукція Casa Burrito - це широкий асортимент якісної, незмінно смачної мексиканської кухні! У рецептурі своєї продукції ми використовуємо лише свіжі інгредієнти.

  • Справжній смак

    Продукція Casa Burrito виготовляється тільки з натуральної свіжої сировини, яка поставляється з екологічно чистих регіонів і тестується висококваліфікованими професіоналами. Тому продукція має по-справжньому домашній смак.

  • Інновації

    З моменту виходу на ринок Casa Burrito активно впроваджує та реалізує інноваційну систему в усьому: в якості, смаку, приготуванні - інновації з незмінно високим рівнем. Ми впевнені, що тільки рух вперед дозволить досягти нам нових вершин.

  • Широкий асортимент

    Casa Burrito пропонує Вам багатий асортимент мексиканської їжі на всі смаки. Бурріто, канапас, памбассо, барбакоа, костілас, алас де поло - все це створено, щоб максимально задовольнити вимоги найвимогливіших гурманів.

  • Секретний інгридієнт

    Кожна одиниця продукції готується відповідно до традиційної секретної мексиканської рецептури під контролем професіоналів з додаванням секретного інгридієнта, який надає неперевершеного смаку та справжньього вогню нашим стравам.